Ezek a dokumentumok szükségesek az autóhitel igényléséhez

Aki autóhitelt szeretne igényelni, annak számos dokumentummal kell rendelkeznie, ezek másolatát át kell adnia a hitelfolyósító banknak. Noha a dokumentumok beszerzése némi utánajárást követel meg, ezek szükségessége teljesen logikus elvárás a bankok részéről.

Az autóhitel igénylés legalapvetőbb és legfontosabb lépése a jövedelemigazolás beszerzése. Jövedelemigazolás nélkül természetesen lehetetlen bárminemű autóhitel megszerzése. Ez az a papír, ami valamilyen szinten biztosítja a bankot, hogy az adós képes lesz fizetni a törlesztőrészleteket. Ráadásul a jövedelemigazolás alapján határozható meg, hogy az igénylő mekkora hitelre lehet jogosult; ez egy rövidebb futamidővel számított nagyobb értékű autóhitel esetén lehet fontos.Továbbá tudni kell, hogy csak az a személy folyamodhat autóhitelért, aki érvényes lakcímkártyával, személyi igazolvánnyal és adókártyával rendelkezik. Ezek alapvető dokumentumoknak számítanak, viszont teljesen érthető módon az igénylőnek érvényes jogosítvánnyal is rendelkeznie kell. Továbbá a legtöbb bank és hitelintézet esetében szükséges egy közüzemi számla bemutatása is. Ez esetben érdemes olyan számlát vinni, amelyet a hiteligénylő időben rendezett.

Ha az igénylő minden feltételnek megfelel, illetve rendelkezik minden szükséges dokumentummal, akkor valószínűsíthetően a bankok nem görgetnek akadályt a hitelfolyósítás útjába. Az adósnak ilyenkor már csak egyetlen feladata marad; minden hónapban fegyelmezetten fizetni a törlesztőrészleteket.

Share This Post

Recent Articles

Leave a Reply


× 3 = három

Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie