Home / Személyi Hitel / BAR / KHR listásoknak Személyi kölcsön?

BAR / KHR listásoknak Személyi kölcsön?

Aki személyi kölcsönt igényel manapság, minden esetben a bank lehívja az úgynevezett KHR listát, vagy jobban ismerhetjük úgy mint BAR listát. Még mielőtt azt hinnénk, hogy ezen a listán csak a rosszul teljesítő adósok vannak rajta, nagyon téved. Mutatjuk miért.

Kik a Listák szereplői?

A KHR (BAR) listán minden olyan természetes személy szerepel akinek Magyar pénzintézettől van hitele. Ez a hitel lehet áruhite, személyi kölcsön vagy jelzálog hitel. Nézzük meg milyen lista tételek lehetnek:

Pozitív: Itt csak a jó adósok szerepelnek, akik rendben teljesítik a fizetési kötelezettségeiket.

Aktív: Azok az ügyfelek, akiknek elmaradása meghaladja a 90 napot, és összegben a mindenkoti minimálbérrel azonos vagy magasabb a tartozás összege, AKTÍV BAR vagy KHR lista oldalára kerülnek. Fontos megjegyezni, hogy az adóstársak is ide kerülnek, tehát ha valaki mellé adóstársként segítettünk számára, és nem fizette, felkerülünk a negatív listára.

Passzív: Aktív státusz után jön a passzív státusz. Abban az esetben ha volt elmaradásunk és felkerültünk a listára, és kifizettük a teljes hitelünket, akkor kezdődik a minimum 12 hónapig tartó passzív státusz. a jelenlegi banki gyakorlat alapján sajnos ezen listán szereplő ügyfelek sem hitelezhetőek.

Lehetséges listán szereplőknek hitelt igényelni?

Igen, abban az esetben ha a jó ados oldalon tartózkodunk. Aktív vagy passzív státusszal nem tudunk felvenni hitelt. Nagyon sok hirdetés olvasható az interneten, de ezekkel csak óvatosan!

Mik legyenek a lépések a hiteligényléshez?

  • Kérjük le a számlavezető bankunktól a KHR státuszunkat, hogy pontosan lássuk most hogyan áll a hitelünk, ha van egyáltalán hitelünk.
  • Készítsük elő az okmányainkat. amikre szükség lesz: Személyi igazolvány, lakcím kártya, adókártya.
  • Röviden írjuk le az alábbi hozzászólás űrlapban, mikor és miért kerültünk be a rendszerbe ha benne vagyunk.

Check Also

Közmunkások hiteligénylési lehetősége – Lehetséges?

A személyi kölcsön vagy személyi hitel az elmúlt években dinamikusan fejlődött, ezáltal egyre többen és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


× három = 15